johannajas

JAS Big band ja Johanna Försti kesällä 2017.

 

Ke 24.6 Koskenparras klo 19:00 Nina Mya & Imatra Big Band
Bar & Cafe Kuohu klo 20:30 Jamit
To 25.6 Koskenparras klo 19:00 Big Band Camp All Stars plays Buddy Rich
Bar & Cafe Kuohu klo 20:30 Jamit
Pe 26.6 Koskenparras klo 17:00 Big Band toivekonsertti featuring Mikael Konttinen
Koskenparras klo 19:00 Junior All Star Big Band 20v-juhlakonsertti, solistina Kalevi Louhivuori, Kasperi Sarikoski ja Sami Leponiemi
Bar & Cafe Kuohu klo 20:30 Jamit
La 27.6 Koskenparras klo 13:00 Big Band Camp esiintyy
Bar & Cafe Kuohu klo 20:30 Jamit
       

Esiintyjät

 

Imatra Big Band - Koskenparras ke 24.6. klo 19:00

Imatra Big Band - Koskenparras pe 26.6. klo 17:00

Imatra Big Band

Imatra Big Band on eräs Suomen vanhimmista yhtäjäksoisesti toimineista big band -orkestereista.
Orkesteri on ollut koossa vuodesta 1973. IBB:n musiikillisena johtajana toimii Antti Rissanen.

Imatra Big band esiintyy Koskenpartaalle keskiviikkona englantilaisen Dorretta Carterin ja perjantaina Mikael Konttisen kanssa. Keskiviikkona ohjelmistossa on swingiä, soulia ja funkia. Perjantaina kuullaan yleisön toivekappaleita.

Imatra Big Band toimii 2015 perustetun Big Band Camp:in järjestäjänä yhdessä Suomen Big Band yhdistyksen kanssa.

 

Nina Mya - Koskenparras ke 24.6. klo 19:00

Nina Mya - Kuva:

Nina Mya (s.1989) on suomalainen jazzlaulaja, säveltäjä ja laulunopettaja. Hän on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt rakentaa itselleen vankan aseman Suomen jazzpiireissä ja tehdä monipuolisesti uraa niin yhtyeensä johtajana kuin vierailevana solistinakin. Hänet on palkittu lukuisia kertoja muun muassa Young Nordic Jazz Comets –yhtyekilpailun solistipalkinnolla sekä Pori Jazzin Vuoden Taiteilija 2012 –tittelillä. Hän on julkaissut kolme levyä, Flying Solo (2012), Our Time (2014) ja Closure (2016). Nina Myan musiikilliset vaikutteet ovat vahvasti 50- ja 60 -luvujen amerikkalaisessa jazzperinteessä ja afroamerikkalaisessa gospelissa. Myaa on kuvailtu traditionaalisen ja modernin jazzlaulun väliseksi sillanrakentajaksi, jolla on paitsi jazzin teknistä taituruutta, myös gospelin vahvaa ja vivahteikasta tulkintaa.
(Jazz Finland - Biografia)

 

Mikael Konttinen - Koskenparras pe 26.6. klo 17:00

Mikael Konttinen - Kuva: Vuokko Salo

Imatra Big Band solistina usein nähty Mikael Konttinen tuli suuren yleisön tietoisuuteen esiintyessään itsenäisyyspäivän linnanjuhlissa 2006. Vuonna 2008 Konttinen osallistui Euroviisu-karsintoihin kappaleella "Milloin" päästen Suomen finaaliin. Konttisen musiikkityylissä on elementtejä iskelmästä ja popmusiikista, ja häntä kiinnostaa vanha tanssiorkesteritraditio.

Mikael Konttiselta on ilmestynyt kolme albumia: Tuntematon tie (2008), Ota kiinni (2010) ja Hurmaavia aamuja (2016)

Imatra Big Bandin säestyksellä Konttiselta kuullaan Koskenpartaan lavalla mm. swing standardeja menneiltä vuosikymmeniltä.

 

Junior All Stars Big Band - Koskenparras pe 26.6. klo 19:00

Junior All Stars Big Band- Kuva: Saara Vuorjoki

20-vuotista taivaltaa juhliva Junior All Star Big Band on nuorista jazzmuusikoista koostuva nuoriso-big band, joka toimii Suomen Big Band Yhdistys ry:n alaisuudessa. Big Bandin soittajat tulevat ympäri maata ja heidät on valittu mukaan suositusten sekä myös kerran vuodessa järjestettävän koesoiton kautta. Orkesterin taiteellisena johtajana toimii Antti Rissanen.
Orkesterin solisteina nähdään Kalevi Louhivuori, Kasperi Sarikoski ja Sami Leponiemi

 

Kalevi Louhivuori - Koskenparras pe 26.6. klo 19:00

Kalevi Louhivuori - Kuva:

Jorma Kalevi Louhivuori on keskeisimpiä nuoren polven jazzmuusikoita. Jyväskyläläislähtöinen trumpetisti-säveltäjä nousi maineeseen erityisesti SUN Trio -yhtyeensä Young Nordic Jazz Comets 2006 -kilpailuvoiton myötä. Louhivuori on kypsä ja omaääninen trumpetisti, joka on keikkaillut ympäri maailmaa ja voittanut jo useita palkintoja. Monipuoliselta Louhivuorelta taittuvat jazzin lukuisat muut genret, kuten tiukka rytmimusiikki ja pop.
(Jazz Finland - Biografia)

 

Kasperi Sarikoski - Koskenparras pe 26.6. klo 19:00

Kasperi Sarikoski - Kuva:

Pasunisti-säveltäjä Kasperi Sarikoski kuuluu suomalaisten pasunistien kärkikaartiin. Sibelius-Akatemiasta musiikin maisteriksi vuonna 2013 valmistunut Sarikoski on työskennellyt useiden niin koti- kuin ulkomaisten jazzjättiläisten kanssa, näistä mainittakoon mm. Dave Liebman, Henrik Otto Donner ja UMO Jazz Orchestra. Sarikoskella on myös oma yhtye, Kasperi Sarikoski Nuance.
(Jazz Finland - Biografia)